Lef hondenschool kenmerkt zich door een breed scala aan cursussen, diverse mogelijkheden voor individuele wensen & heldere instructie welke afgestemd wordt op zowel de baas als de hond.
Vanuit een positieve benadering en altijd in kleine groepen (maximaal 5 honden) werkt Marlies Trinks samen met u aan de gehoorzaamheid van uw hond. De verschillende cursussen zijn gericht op het versterken van de band tussen baas en hond en helpen om samen duidelijke afspraken te maken, zodat uw hond stabiel en gehoorzaam blijft in alle situaties.
Over ons

Lef hondenschool staat voor persoonlijke aandacht, een positieve benadering en biedt een breed scala aan cursussen en trainingen, niet alleen voor de mensen die voor het eerst op cursus gaan met hun hond; Lef biedt ook volop mogelijkheden én uitdaging voor de mensen die al meer cursussen gevolgd hebben en graag willen doorgroeien met hun hond in diverse disciplines.

Diensten

U kunt bij Lef terecht voor puppycursussen, jonge honden cursussen en cursussen die uitdaging bieden aan de meer gevorderde hond (zie cursusaanbod). Ook biedt Lef diverse interessante trainingen op het gebied van mantrailing, scent discrimination en vlakte training. Deze trainingen bieden uitdaging en plezier aan mens én hond!

Missie

Marlies Trinks werkt alleen in kleine groepen, zodat er voldoende aandacht is voor alle cursisten, er voldoende ruimte is om, indien nodig, samen op zoek te gaan naar creatieve oplossingen, zodat de doelen van de betreffende cursus voor alle cursisten leuk én haalbaar blijven.


Cursussen gehoorzaamheid & trainingLEF | Puppycursus

In de puppycursus legt u met uw pup de basis voor een goede baas/ hond relatie. In deze cursus besteden we aandacht aan een aantal basale vaardigheden die van groot belang zijn in de opvoeding van uw pup. Netjes meelopen aan de lijn, aandacht hebben voor de baas, gaan zitten, liggen en hier komen zijn enkele van deze basisvaardigheden. De puppycursus is een must voor iedere hondeneigenaar met een jonge hond. Binnen de cursus is er veel aandacht voor socialisatie en een goede fysieke ontwikkeling van de pup. Daarnaast wordt ook het spelelement zeker niet vergeten en zullen er tussendoor verschillende spellen gedaan worden.

Voor een jonge hond is het van groot belang om te leren luisteren in diverse situaties en niet alleen binnen de beschermde omgeving van onze trainingslocatie. Daarom bevat deze cursus ook diverse trainingen op andere locaties, zoals het centrum van Zuidlaren, de kinderboerderij en het bos, waar we ook vreemde honden en onbekende situaties tegen zullen komen. Samen maken we uw hond streetwise!

Op deze cursus bent u welkom met uw pup vanaf 8 weken.
De puppycursus duurt 10 lessen en kost €125,-
Schrijf je hier in.

LEF | Nadac Hoopers

Nadac Hoopers is zeer laagdrempelig, en geschikt voor bijna elke hond. Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Er komen geen sprongen in een parcours voor, de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is.
De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’. Door middel van lichaams- en stem commando’s wordt richting aangegeven, en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas. Zelfs op afstand, wat voor een hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!

Op deze cursus bent u welkom met uw hond vanaf zeven maanden. De hond dient de basiscommando’s te kennen en kan goed zonder lijn werken.
De beginnerscursus Nadac Hoopers duurt 8 lessen en kost €110,-
Schrijf je hier in.

LEF | Jonge honden cursus

De jonge honden cursus is bedoeld voor alle eigenaren die een goed luisterende hond willen hebben en houden! Het leren, ontwikkelen en samen bouwen aan een band houdt natuurlijk niet op na de puppycursus. Deze jonge honden cursus is daarom een vervolgcursus op de puppy- of basiscursus. Daarnaast kunt u natuurlijk ook instromen in deze cursus na het volgen van een cursus bij een andere hondenschool.
In de jonge hondencursus besteden we veel aandacht aan het uitbouwen van de gehoorzaamheid van uw hond, zodat deze in alle situaties onder appel kan staan. Aan de orde komen onder andere: Los volgen in gewone pas en looppas, blijven (ook met eigenaar uit zicht), het leren weigeren van voedsel, apporteren, op de plaats sturen en stabiel reageren in onverwachte situaties. Er wordt ook aandacht besteed aan gedrag en opvoeding op straat, bos en winkelcentrum, hiervoor zullen we uitwijken naar diverse locaties voor een training buiten de beschermde omgeving van onze trainingslocatie.

De jonge hondencursus bestaat uit 10 lessen en kost €125,-
Schrijf je hier in.

LEF | Gevorderden cursus

Voor de baasjes en honden die de smaak goed te pakken hebben is er de gevorderden cursus! U kunt doorstromen in deze cursus na het doorlopen van de jonge honden cursus of instromen na een cursus bij een andere hondenschool. In deze cursus is er volop aandacht voor de moeilijkere gehoorzaamheidsoefeningen, maar is er ook ruimte voor een stukje ‘fun’ met de hond. We gaan aan de slag met onder andere de volgende oefeningen; los volgen met afleiding in gewone pas en looppas, afliggen met geleider uit zicht, op de riem sturen, apporteren vreemde voorwerpen, begroeten van andere geleider met hond, vooruit sturen en appèl op afstand.

De cursus voor gevorderden duurt 8 lessen en kost €100,-.
Schrijf je hier in.

LEF | Speurtrainingen

We hebben diverse trainingen voor de echte speurneuzen, denk aan; Scent discrimination, Mantrailing en Vlakte Zoeken.

Per training verschilt het of het noodzakelijk is voor uw hond om ervaring te hebben met speuren, klik op de desbetreffende training voor meer informatie.

LEF | Huisregels

Laat uw hond van te voren goed uit op de hiervoor aangewezen plaatsen bij de trainingslocaties. Mocht er toch een ongelukje gebeuren op of rond het trainingsveld, ruim dit dan zelf op. Neem dus poepzakjes mee.
Mocht uw hond niet helemaal fit zijn / diarree hebben, neem dan contact op met de hondenschool. Zieke honden kunnen vanzelfsprekend beter thuis blijven.
Als kinderen en/of een partner teveel afleiding geven tijdens de training, dan kunt u beter alleen komen trainen.
Als u verhindert bent, laat dit dan tijdig (bij voorkeur minimaal 12 uur voor de training) weten. Wij werken veel via de mail en stellen het op prijs als u zich afmeldt via de telefoon of email.
In principe gaat de training altijd door, ook bij mindere weersomstandigheden. Bij erg slecht weer kunt u bij twijfel beter zelf contact opnemen met de hondenschool, het is lastig om iedereen tijdig te bereiken.
Betreding van het trainingsveld geschiedt op eigen risico. Lef is op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele schade die door uw hond, uzelf of uw gezinsleden wordt aangericht op of rond het trainingsveld. Dit is ook van toepassing voor schade aan derden en materialen. Cursisten zijn verplicht om een WA-verzekering te hebben afgesloten.
Zorg dat uw hond is ingeënt en beschermd tegen vlooien en teken. Dit in verband met besmetting van de andere honden
Inschrijving verplicht tot betaling. Het cursusgeld dient voor de eerste les te zijn voldaan. Indien dit voor de tweede les nog niet is betaald, kan de instructeur u weigeren voor de training.
Een slipketting of halti is niet toegestaan tijdens de cursussen. Verder gebruik van hulpmiddelen dient in overleg met uw instructeur te gaan.Veel plezier tijdens de cursus!


 

Load more No more items

 

Voor de échte speurneuzen

Is uw hond een echte drugshond, niet moe te krijgen of vind u het gewoon heerlijk om samen met uw hond buiten aan het werk te zijn? Kijk dan eens bij de volgende trainingen.

Vlaktezoeken

Voor de echte kilometervreter is er het vlaktezoeken. Vlaktezoeken kennen we van de televisiebeelden na aardbevingen, orkanen en andere (natuur) rampen. Bij het vlaktezoeken zoekt de hond in het bos, het duin, in heuvelachtige gebieden of tussen het puin naar vermiste personen die zitten of liggen. Om dit goed te kunnen doen loopt de hond hierbij los. De hond kan verschillende manieren van verwijzen leren; blaffen bij de vermiste, bringselen (de hond heeft een halsband om met daaraan een voorwerp en leert dat voorwerp alleen in de bek te nemen als hij de vermiste heeft gevonden) of leegverwijzen (de baas heeft de hond geleerd om specifiek gedrag dat hij al vertoonde nu te koppelen aan het vinden van de vermiste, laat de hond dit gedrag zien, dan volgt de baas hem naar de vermiste). Vlaktezoeken doet een groot beroep op de natuurlijke driften van de hond, vraagt focus en doorzettingsvermogen en levert een zeer tevreden hond na een succeservaring.

Het vlaktezoeken doen we in kleine groepen (maximaal 4 deelnemers) zodat iedere combinatie optimaal begeleid kan worden! Om deel te nemen aan het vlaktezoeken is het niet noodzakelijk om ervaring te hebben met speuren; de training is zo ingericht dat hij voor iedereen toegankelijk is. Samen op zoek naar vermiste personen? Of wilt u gewoon eens iets anders met uw hond doen, naast de reguliere cursussen en wandelingen?

Mantrailen

Mantrailen is een tak van het reddingshondenwerk. De hond leert om een geurspoor te volgen van een specifiek persoon of specifieke personen. Een goed getrainde hond is in staat om zelfs na enkele dagen in een stedelijke omgeving één enkel persoon terug te vinden, of na te gaan waar deze geweest is. Bij onze cursus mantrailen werken we iedere week met wisselende spoorlopers. Dit is van groot belang, want indien je iedere week met dezelfde spoorloper werkt, leert de hond om alleen dat specifieke geurspoor te volgen. Lef hondenschool leert de hond om ieder aangeboden geurspoor te kunnen volgen, zoals het een echte mantrailer betaamt!

Bij het mantrailen werkt de hond aan een lange lijn, de hond blijft aangelijnd. Mantrailen is ook erg geschikt voor reactieve, en/of onzekere honden. Het speuren geeft een direct gevoel van succes en bouwt daarmee zelfvertrouwen op. Het speuren doe je samen, samen boek je successen, de baas leert de honden beter ‘lezen’ en dit versterkt het vertrouwen in elkaar.

Schuilt er in uw hond een reddingswerker? Of wilt u gewoon samen aan het mantrailen, omdat dat leuk en uitdagend is?

Scent Discrimination

Scent discrimination is een uitstekende basis voor het speurwerk, in welke vorm dan ook. We werken volgens de methode van Tom Middlemas, deze is ontwikkeld om de neus van de hond beter te maken, om geuren te kunnen onderscheiden en om verwijzingen aan te leren. De methode is ook sterk gericht op het samenwerken met de hond en verstevigt de band. De hond heeft zijn baas nodig om zijn beloning te krijgen en hierdoor ziet hij u meer als ‘leider’. Deze training is bedoeld voor de wat ‘fanatiekere’ baasjes, omdat het even kan duren voor hond en baas het spelletje onder de knie hebben.

Deze training is ook erg geschikt voor jonge honden, of juist oudere honden, aangezien er weinig lichamelijke belasting is.

Om deel te nemen aan de lessen scent discrimination is het niet noodzakelijk om ervaring te hebben met speuren; de training is zo ingericht dat hij voor iedereen toegankelijk is. Zin om van uw hond een speurneus te maken?


CV

– Instructeursopleiding Nadac Hoopers voor beginners
– Instructeursopleiding Nadac Hoopers voor gevorderden
– 4-daags Mantrailing seminar Search Dogs Luxemburg
– 3 weken interne opleiding in Schotland bij Tom Middlemas;
Certificate of completion – 10 day mantrailing
Certificate of completion – 10 day leadership

– Mantrailing seminar met Tom Middlemas – Search Dogs Luxembourg
– Nadac Hoopers instructeursopleiding
– Mantrailing seminar met Tom Middlemas – K9 Hundekunde

– Workshop Leer Je Hond Kennen – Whizzdogs
– 10 dagen mantrailing training in Schotland, Tom Middlemas
– Certificaat “Ausbildung von geruchsspezifisch arbeiten Hunden” – K9 Hundekunde, Duitsland


– Lezing BAT training – Sonja Verhoef (CBATI)
– Workshop BAT training – Sonja Verhoef (CBATI)
– Workshop agility / behendigheid
– Begeleiden cursist eigen hond tot hulphond
– 2 weken mantrailing training in Schotland, Tom Middlemas
– Certificaat lesgeven in Scent Discrimination – SAR dogs solutions – Tom Middlemas
– Lezing voeding voor de hond – Lotte Botter


– Sportfysiologie van de hond
– Lezing vuurwerkangst bij honden – Whizzdogs

– Seminar manwerk door Klaus Malion
– 4 dagen IPO training + observeren wilde wolven in Noorwegen met Joeri Veth

– Seminar manwerk door Klaus Malion

– Trainen in Schotland bij Tom Middlemas

– ABA-opleiding bij Tinley
– EHBO voor dieren
– Trainen in Schotland bij Tom Middlemas
– Seminar mantrailing in Duitsland bij K9 Hundekunde

– Buitenlandse stage in Schotland bij Tom Middlemas, certificaat “Understanding the natural behaviours of leaders in a canine society”

– Hulphond getraind voor Service Dogs
Recensies
Info

Postadres:

Lef hondenschool

Hanekampen 2
9461 JH Gieten

Trainingslocatie:

Zuidlaarderveen

 


Als onervaren baasje had ik enkele problemen met mijn Hollandse Herder teef m.b.t. het omgaan met vreemde mensen, honden en drukke wegen. Ze vond het snel spannend en was onzeker dus ik ging de prikkels uit de weg. Marlies kwam bij ons langs en gaf mij advies over hoe we met de prikkels om konden gaan in plaats van ze te vermijden. Na een korte tijd oefenen met de tips van Marlies was mijn hond al snel een stuk zelfverzekerder, ze maakt nu makkelijker contact met vreemde mensen en soortgenoten. Ook heeft ze nu veel aandacht voor de baas, heel nuttig als we in Borgerswold langs fietsers, joggers of aangelijnde honden moeten, hier kunnen we zonder problemen langs lopen. Mijn herder is goed op weg een stabiele gehoorzame hond te worden dankzij het advies van Marlies.
Cursist uit Veendam

Posted by on / 0 Comments

Met veel plezier heb ik met onze labrador Floor een tweetal cursussen bij Marlies gevolgd, basis 2 en basis 3. Marlies weet je op een positieve manier te stimuleren. Je kunt heel goed merken dat ze veel plezier heeft in het geven van de cursussen en dat ze heel gek is op honden. Voor Floor en mij werkte dit heel goed. Wij hebben in deze twee cursussen heel veel opgestoken waar we nu dagelijks veel profijt van hebben. Door het volgen van deze cursussen hebben wij veel plezier met onze hond en is voor Floor ook duidelijk wat van haar wordt verwacht.
Gonny Darwinkel

Posted by on / 0 Comments

Even voorstellen:

Posted by on / 1 Comments

Mijn naam is Marlies Trinks, ik woon in Gieten samen met mijn twee honden. Arin is mijn Duitse Herder teef (’09). We zijn een aantal jaren actief geweest in de IPO hondensport. Daarnaast heb ik Sjors, een Bracco Italiano reu (’16). Sjors heb ik uit Schotland geïmporteerd en het doel is om hem als reddingshond in te...

Read more


Load more No more items